Límits al transport de tabac per consum propi dins la UE

La primera cosa que cal tenir present és que no hi ha límits de compra i transport entre països de la Unió Europea sempre i quan el tabac estigui destinat al consum propi i no a la revenda

Aquest tabac que els venem ja ha pagat els seus impostos (IVA i impost especial) i no haurà de pagar cap altre més impost al país de destinació.

El problema és delimitar què és per us personal i què no. Quant tabac pot fumar una persona durant quant de temps? Aquí hem de tenir present que dins l’espai Schengen no hi ha controls fronterers i difícilment el client es trobarà amb el problema.  És diferent el cas per exemple del Regne Unit on el client és fàcil que sigui qüestionat sobre el tabac. A continuació us posem mapa explicatiu perquè comproveu fins a on podria arribar un vehicle sense control duaner dins l’espai interior.

En cas que el comprador hagi de demostrar que els productes són pel seu us personal és molt important que tingui i conservi la factura que li hem fet a l'estanc (factura amb el seu nom i numero fiscal correcte i descripció de tots els productes).

Us recordem que cal que fer factures de totes les vendes a particulars per sobre de 4 cartrons, però en aquest cas no és tant que ens calgui a nosaltres si no que li cal al client per no tenir problemes a la frontera. La nostra factura és un indici de que és una compra particular per consum.  Si no hi ha factura la duana li exigirà pagar els drets duaners o li incautarà el tabac.

De tota manera i pels clients que volen anar sobre segur, hi ha uns límits de quantitats en que la duana no posarà mai cap problema (encara que no hi hagi factura). És el que s’anomena el mínim EU i cap Estat membre pot anar per sota. Es a dir que pot pujar els límits però no rebaixar-los. La majoria dels Estats (Alemanya, França, Regne Unit) estan en el límit mínim:

  • 800 cigarretes
  • 400 cigarrets (peso màxim de 3 grams per unitat)
  • 200 cigars
  • 1 kg de tabac
  • 10 litres de licors
  • 20 litres de vi
  • 110 litres de cervesa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *