Comença la campanya de la renda 2018

Dades fiscals

Des del 15 de març ja podeu consultar les vostres dades fiscals (les imputacions, que és allò que Hisenda sap que vàreu cobrar a l’exercici 2018 i que segons com ni tant sols recordeu). Les podeu baixar amb certificat digital o fen allò de posar la casella 475 i DNI i data de caducitat del DNI. Els que teniu el certificat a Grup Lògic, li podeu demanar a la Montse. Heu de comprovar les dades perquè veiem que sovint contenen errors. També heu de tenir present que hi ha coses que no hi surten i que ens les heu d’explicar. Cal fer memòria. És responsabilitat del contribuent assegurar-se que la declaració és correcte.

Us deixem el link per si voleu consultar-les

https://www.agenciatributaria.es/AEAT.internet/REN0.shtml

Periode de presentació

El període de presentació de les declaracions comença el 2 d’abril de 2019 i finalitza el dia 1 de juliol per aquelles persones que sol·liciten la devolució.

En cas que el contribuent hagi d’ingressar el termini és fins el 26 de juny per domiciliació bancària. Enguany ja no hi ha paper, només es podrà presentar a traves de la plataforma digital i mitjans electrònics.

Novetats

Aquest any l’Agència Tributaria presenta algunes novetats:

Els que hagueu estat pares (i mares) entre 2014 i 2017 podreu recuperar l’IRPF  de les percepcions de maternitat/paternitat ja que el Tribunal Suprem va dictar que estan exemptes de tributar.

Els pares i mares que porteu el fill a una llar d’infants tenen dret a una deducció de fins a 83,33€/mes. (una fortuna!) En el cas de les famílies nombroses augmenta fins a 600€ anuals de deducció per fills, ja sigui categoria general o especial.

Els autònoms que treballen des de casa es podràn desgravar en renda (un percentatge de) els subministraments i les dietes sempre i quan siguin necessàries per l’activitat econòmica.

Els estancs

Quan calculeu el Rendiment Net aneu amb compte amb el següent:

–       Ja us heu mullat en declarar els ingressos totals i compres i despeses en el model 130 del 4art trimestre, aniria bé que quadrés.

–       Ha d’haver-hi una relació lògica entre les compres i les caixes. Ja saben que el nostre marge és del 8.5% en tabac i saben les compres pel 347.

–       Les amortitzacions són obligatories. Si no les fas, les perds. L’amortització de la compra de l’estanc fa variar el resultat en milers d’euros.

I recordeu que la única inspecció bona, és la que no et fan.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *